Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
2 kg hús, 2,5 kg krumpli, 4-5 fej vöröshagyma, pirospaprika, só |
A gulyás a rideg marhatartással kapcsolatos fogalom, a gulya szó marhacsordát jelent. Ezért ha a gulyásról, mint ételről esik szó, a marhahús a természetes és alapvető alapanyag; felnőtt marha, nem növendék, nem borjú. Ma már persze mindenféle húst megfőznek gulyás módra, de a nevében szerepel, hogy miből készült, pl. birkagulyás, sertésgulyás, csirkegulyás stb. Sőt, többféle, vegyes húsok felhasználása sem ritka, pl. fele marha, fele sertés. De nem árt tudni, hogy ´A gulyás´ marhahúsból készül. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Valóban nagyon finom!! El kell felejteni a hagyma és a hús pörkölését! Az ízharmónia csodálatos !! Én még teszek bele egy kis paradicsomot is.
Egyetértek!És én még egy bogyiszlói paprikát is teszek bele a krumplival, meg egy csipet köményt.
\\\"ezer éve\\\" keresem ezt a receptet... mert a pörköltest én sem szeretem annyira. egyszer egy tv müsorban vas megyeiek fözték hasonloan, csak nem irtam le, hogy miböl mennyi és mikor kerül a fazékba. azért egyszer fejböl megföztem.MENNYEI
Megcsinaltuk tegnap igy Delegyhazan a kempingben. Isteni lett! Mostantol csak igy csinalok gulyast! Koszonom!
Örülök, hogy ízlett, Kristóf! Egészségetekre! :-)
ez igy egy csoda. en is igy fozom mar a marhat is a birkat is es a sertest is. hosszabb es rovidebb es nagyon rovid level egyarant. de azert a hus porkoleset nem szabad elfelejteni! az egy mas fele etel es ugyan olyan osi (sot!!! azt mar a honfoglalo oseink is keszitettek persze paprika nelkul) mint ez a recept.
Kár, hogy ennek az ízig-vérig magyar ételnek ilyen magyartalan, csapnivaló nyelvhelyességgel írtad a méltatását. Nyugodtan használj ékezetet és mondatkezdő nagybetűt, akik olvassák, értik. Ne csak az étel legyen magyar...